Podesty

Kwestie bezpieczeństwa w kuchni powinny być traktowane przez nas poważnie, ponieważ nieprzestrzeganie ich może mieć dla nas nieprzyjemne konsekwencje. Tak jest na przykład w czasie sięgania do szafek znajdujących się na pewnej wysokości. Jeżeli nie możemy tej czynności wykonać bezpośrednio z podłogi, potrzebujemy podwyższenia, które na pewno będzie dla nas praktyczne przy wielu okazjach. Podesty doskonale wywiążą się z tej roli. Są one znacznie bezpieczniejsze w użytkowaniu niż zastosowanie doraźnych rozwiązań za jakie trzeba uznać wykorzystanie do tego celu taboretów oraz krzeseł. Podesty nie zabierają zbyt dużo wolnego miejsca, dlatego można je przechowywać w składzikach lub nawet w dolnych szafkach. Możliwość ich składania sprawia, że bez trudu znajdziemy miejsce dla nich. Podesty wykonywane są ze specjalnych materiałów antypoślizgowych. Sprawdzają się one świetnie na śliskich płytkach kuchennych. Podesty dostępne są w różnych wariantach kolorystycznych, dlatego można dopasować je do koloru naszej kuchni.

kluczowe słowa: Audyt wewnętrzny GHP, GMP, HACCP – poradnik praktyczny, Pomiary metodą Tegova, Przyczepka samochodowa WNP Suski, decyzja deklaratoryjna